SanatMetal
Főoldal  Gyári háttér Áttekintés

Áttekintés

A Sanatmetal 100%-ban magyar tulajdonú középvállalkozás, mely traumatológiai, ortopédiai, gerincsebészeti, fogászati, állatgyógyászati implantátumokat és nagyízületi (csípő és térd) protéziseket gyárt és forgalmaz.

Innováció versenyáron

Cégünk nemzetközi ismertségét a rendkívüli termék-innovációkkal érdemelte ki. A növekvő szabadalmak számát a Magyar Szabadalmi Hivatal éves jelentései név szerint kiemelik, termékválasztékunk évenként mintegy 1000 termékkel bővül. Az innovációs erőt a Nemzeti Minőségi Díj, az Ipari Innovációs Díj, a Magyar Termék Nagydíj, az Észak-Magyarország Legdinamikusabban Fejlődő Vállalkozása Díj, valamint a Magyar Innovációs Nagydíj (2014) és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala Innovációs Díj (2014) is egyértelműen bizonyítják.

Folyamatosan együtt dolgozunk magyarországi klinikák (SOTE, SZOTE, POTE, DEOEC) orvosprofesszoraival, ötvözve az innovációs elképzeléseket szakértelmükkel, a Műszaki Egyetemek és Intézetek szakmai támogatásával. Módszeresen keressük az orvosok, szakápolók ötleteit, összesítjük a 3 világcég követelményeit, élenjáró megoldásokkal segítjük az életminőség javítását. Mindezt tesszük úgy, hogy az árszínvonalat továbbra is az elfogadható szinten tartsuk, és rendszereink, új innovációink elérhetőek legyenek minden felhasználó számára.

Gazdálkodás

A több mint 7,3 millió Euro saját tőkéjű vállalkozásunk jelenleg 225 főt foglalkoztat. A stabilitást, fejlődést mutatja, hogy árbevételünk 2014-re 18 %-kal növekedett 2013-hoz képest. A hozzáadott értékünk 40 %-os. E mutató alapján 15. helyen vagyunk Heves megye TOP 50 vállalkozása között. Az innovációs sikerek érdekében az árbevétel közel 9%-át költjük Kutatás+Fejlesztésre. 

Számos olyan beszállítóval dolgozunk a térségből is (elsősorban szerszámellátás, hűtő-kenő folyadék ellátás, kooperációban készülő bérmunkák és gyártási segédeszközök, gépkarbantartás, vizsgáló laboratóriumok, rendezvényszervezés és egyéb szolgáltatások), akiknek a Sanatmetal fejlődése kiemelkedő lehetőségeket jelent a növekedésben.

Termékek és gyártásuk

Különleges rozsdamentes acél és titán ötvözetekből a több mint 25000 féle termék gyártása csúcstechnikájú CNC gépeken, tisztítása és csomagolása steril munkakörnyezetben történik. Az integrált vállalatirányítás (SMPS), vevő és belső kapcsolatok menedzselése (CRM), a Lean termelési rendszer és egyéb korszerű módszerek, technikák a vevői igények megvalósítását segítik.

Minőség

A termékek minőségét azok anyagi és fizikai paraméterein túl a harmonizált Európai Uniós jogszabályok szerinti tervezés, gyártás és minőségirányítás garantálja (ISO 9001:2000, ISO 13485:2003, ISO 14001:2005). Auditáló testületünk a BSI és az EMKI, valamint rendszeresen ellenőrzi munkánkat az FDA, illetve 2014-től az ANVISA hatóság is.

Piacok

Bevételeink 70%-a exportból származik, vállalkozásunk jelen van az amerikai, ázsiai, EU, arab és a FÁK területeken 35 országban. A magyar piacon cégünk piacvezető pozíciót tölt be.

Cégfejlődésben a nemzetközivé válás útján járunk, megkezdtük saját disztribútor cégeink létrehozását (SM-Germany, SM-FÁK, SM-Románia, SM-Törökország).

A multinacionális cégek mögötti mezőny elismert tagja vagyunk, termékeinket nemzetközi kiállításokon (AAOS - USA, EFORT, Arab Health - Dubai, ESTES) és számos nemzeti kongresszuson (Oroszország, Kína, Németország) is megmérettetjük.

Beszállítói kapcsolat

A cég elismerését is jelenti, hogy az ortopéd-traumatológia első öt piacvezető világcégéből három multinacionális vállalattal beszállítói, stratégiai kapcsolat alakult ki.